Medvedev pro Putinit: Nëse furnizoni Ukrainën me sisteme 'Patriot' do të kundërpërgjigjemi

  • A.P /
  • 30 November 2022 - 14:24
Medvedev pro Putinit: Nëse furnizoni Ukrainën me sisteme 'Patriot' do të kundërpërgjigjemi

Gjatë nëntë muajve të parë të pushtimit rus të Ukrainës, presidenti rus Vladimir Putin dhe ish-presidenti Dmitry Medvedev kanë zhvilluar një stil të denjë për një operë të Rogers dhe Hammerstein, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.


Dikur parë në Perëndim si një i moderuar dhe një burim shprese për lidhje më të mira me Rusinë, Medvedev tani luan rolin e policit të keq të Putinit, duke përdorur atë lloj gjuhe haptazi fashiste që i bën fjalimet kërcënuese të vetë diktatorit rus të duken pozitivisht të moderuara në krahasim.

Kohët e fundit, Medvedev i krahasoi ukrainasit me "buburrecat". Në fillim të nëntorit, ai mendoi se Moska po luftonte "narkomanët e çmendur nazistë" në Ukrainë, mbështetësve perëndimorë të të cilëve "u rrjedh pështymë në mjekër nga degjenerimi". Detyra e Rusisë, deklaroi ai, ishte të mposhtte "sundimtarin suprem të Ferrit, çfarëdo emri që ai përdor: Satana, Lucifer ose Iblis". Identiteti i këtij sunduesi suprem të Ferrit është i paqartë, por me sa duket Medvedev kishte në mendje ose Presidentin tetëvjeçar të SHBA Joe Biden ose Presidentin e butë ukrainas Volodymyr Zelenskyy.

Në të kundërt, Putini me vetëdije shmang të tingëllojë haptazi i pavarur, pavarësisht natyrës shpesh të largët të deklaratave të tij publike. Shembuj të deklaratave të pabaza të Putinit përfshijnë pretendimin e tij në shkurt 2022 se Ukraina përbënte një kërcënim vdekjeprurës për Rusinë dhe artikullin e tij të gjatë në mesin e vitit 2021, duke këmbëngulur se Ukraina nuk kishte të drejtë historike për të ekzistuar si një shtet i pavarur. Megjithatë, ndryshe nga Medvedev, Putini është i kujdesshëm për t'u siguruar që argumentet e tij janë të paktën paksa të besueshme. Sundimtari rus gjithashtu përpiqet të përdorë një gjuhë të njohur shteterore për të portretizuar pushtimin e Ukrainës si një vendim të vështirë, por të justifikuar të politikës së jashtme.

(Kosova Sot Online)