Biden nënshkruan një projektligji që shmang grevën

  • A.P /
  • 02 December 2022 - 17:36
Biden nënshkruan një projektligji që shmang grevën

Presidenti i SHBA Joe Biden nënshkroi të premten në ligj një projektligj që detyron sindikatat dhe kompanitë e punëtorëve të pranojnë një marrëveshje kompromisi që ai ndërmjetësoi gjatë verës, duke shmangur një mbyllje të afërt mbarëkombëtare hekurudhore, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Biden u kishte kërkuar ligjvënësve që ta miratonin shpejt masën, duke theksuar se pasojat ekonomike që do të rezultonin nga një grevë hekurudhore do të ishin katastrofike dhe do të kushtonin qindra mijëra vende pune.

Dhoma e Përfaqësuesve e miratoi projektligjin të mërkurën, e ndjekur nga Senati të enjten. Të dyja dhomat dhanë mbështetje të jashtëzakonshme.

"Ligji që do të nënshkruaj i jep fund një mosmarrëveshjeje të vështirë hekurudhore dhe ndihmon kombin tonë të shmangë atë që pa dyshim do të kishte qenë një katastrofë ekonomike në një kohë shumë të keqe në kalendar," tha Biden, duke aluduar për sezonin e festave që po afrohet me shpejtësi. . "Shumë industri të SHBA do të mbylleshin fjalë për fjalë."

Marrëveshja imponon një marrëveshje tentative të ndërmjetësuar nga administrata Biden gjatë verës midis sindikatave dhe firmave hekurudhore. Katër nga 12 sindikatat e përfshira në negociata kanë hedhur poshtë marrëveshjen për mungesën e pushimit mjekësor të paguar për punëtorët dhe sindikatat kishin kërcënuar me grevë nëse një marrëveshje nuk arrihet deri më 9 dhjetor.

Kompanitë hekurudhore kishin paralajmëruar se do të fillonin të tërhiqnin operacionet përpara afatit në përgatitje për çdo grevë të mundshme.

Presidenti pranoi mangësitë e paktit për pushimin me pagesë, duke thënë se ndërkohë që përmirëson pagën dhe kujdesin shëndetësor, ai do të vazhdojë të punojë për pushim mjekësor me pagesë për punonjësit e hekurudhave dhe të gjithë amerikanët.

"Unë do të vazhdoj atë luftë derisa të kemi sukses," tha ai. "E di se ky ishte një votim i vështirë për anëtarët e të dyja partive. Ishte një votë e vështirë për mua. Por ishte gjëja e duhur për të bërë për momentin, për të shpëtuar vendet e punës, për të mbrojtur miliona familje që punojnë nga dëmtimi dhe përçarja, dhe për të mbajtur zinxhirin e furnizimit të qëndrueshëm gjatë festave."

Një masë shtesë për të përfshirë lejen e sëmurë me pagesë kaloi Dhomën e Përfaqësuesve të kontrolluar nga Demokratikisht, por nuk munguan tetë vota për të kaluar në Senatin e ndarë në mënyrë të barabartë.


(Kosova Sot Online)