Ja kush është lideri i kultit poligam me 20 gra

  • A.P /
  • 07 December 2022 - 19:43
Ja kush është lideri i kultit poligam me 20 gra

FBI ka raportuar se një burrë në Arizona mori gjithsej 20 "gra", duke përfshirë disa vajza, njëra nëntë vjeç, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Pretendimi erdhi në një deklaratë të FBI-së të paraqitur në gjykatën federale të premten, duke përshkruar akuzat kundër Samuel Rappylee Bateman, 46 vjeç.

Ai e përshkruante atë si një udhëheqës kulti, i cili kishte "afërsisht 50 ndjekës dhe mbi 20 gra, shumë prej të cilave janë të mitura, kryesisht nën moshën 15 vjeç".

Dokumenti dhe përmbajtja e tij u raportuan fillimisht nga The Salt Lake Tribune.

Edhe pse dokumenti përdorte fjalën "gratë", poligamia është e paligjshme në SHBA. Martesa nën moshën 16 vjeç është e paligjshme në Arizona pa lejen e një gjyqtari.

Sipas deklaratës, Bateman filloi marrëdhëniet e tij në vitin 2020, duke përfshirë fëmijët dhe gratë e disa prej ndjekësve të tij.

Dokumenti thoshte se një nga vajzat kishte lindur në vitin 2011, duke e bërë atë maksimumi nëntë vjeç në nëntor 2020 kur ishte me Bateman.

Ai organizoi edhe akte seksi në grup me disa prej tyre, sipas deklaratës.

Deklarata thoshte se FBI ka arsye të mundshme për të besuar se Bateman dhe të tjerët trafikuan njerëzit "për t'u përfshirë në aktivitet seksual kriminal dhe për të udhëtuar në tregti ndërshtetërore për t'u përfshirë në sjellje të paligjshme seksuale me të mitur".

Bateman, nuk është akuzuar për abuzim seksual, vuri në dukje Tribuna, megjithëse ai është në burg me akuzat për abuzim me fëmijët.

Tribune raportoi se më parë në hetimin e FBI-së, agjentët morën tetë vajza të moshës 11 deri në 16 vjeç nga shtëpitë e Bateman në Kolorado City, Arizona, të cilat u morën në paraburgim nga shteti.

Tribune e përshkroi Batemanin si pjesë të një grupi të ndarë të besimit mormon që lejon poligaminë, e njohur si Kisha Fundamentaliste e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme (FLDS).


(Kosova Sot Online)