Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) me ushtrues detyre: Enver Peci shkon në Gjykatën Kushtetuese, zëvendësohet nga gjyqtarja Mejreme Memaj

  • S.A /
  • 14 December 2022 - 12:37
Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK) me ushtrues detyre: Enver Peci shkon në Gjykatën Kushtetuese, zëvendësohet nga  gjyqtarja  Mejreme Memaj

Pas dorëheqjes së ish-kryetarit të Gjykatës Supreme, gjyqtarit Enver Peci, zgjedhjes së tij në Gjykatën Kushtetuese, Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK), në takimin e 300-të, të mbajtur të mërkurën, ka zgjedhur gjyqtaren Mejreme Memaj, si ushtruese të detyrës së kryetares së Gjykatës Supreme, transmeton Kosova Sot Online".

 

Kryesuesi i KGJK-së, Albert Zogaj ka njoftuar se Këshilli ka miratuar dorëheqjen e ish-kryetarit Peci nga kjo pozitë, pasi i njëjti është rekomanduar për dekretim tek presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, si gjyqtar në Gjykatë Kushtetuese.

Më 24 nëntor 2022, Kuvendi i Kosovës i ka propozuar presidentes së vendit, Vjosa Osmani, emërimin e Enver Pecit si gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese.

Për caktimin e ushtruesit të detyrës së Gjykatës Supreme, anëtarët e Këshillit kishin dy propozime për këtë pozitë, njëri ishte propozimi për gjyqtaren Mejreme Memaj, e cila deri më tani ka ushtruar pozitën e nënkryetares së kësaj gjykate, si dhe një propozim ishte për gjyqtarin Afrim Shala, i cili tash së fundi është avancuar si gjyqtar në Gjykatën Supreme.

Mirëpo, anëtarët e Këshillit votuan që gjyqtarja Memaj të caktohet si ushtruese e detyrës deri në zgjedhjen e kryetarit të ri të Gjykatës

Supreme.

 

(Kosova Sot Online )