Emigrantët shqiptarë përplasin gazetarin dhe ministrin britanik: Nuk pendohem për deklaratat

  • E.K /
  • 18 January 2023 - 13:17
Emigrantët shqiptarë përplasin gazetarin dhe ministrin britanik: Nuk pendohem për deklaratat

Emigrimi i shqiptarëve drejt Britanisë është kthyer në temë debati shpeshherë.

Një “përplasje” live ka ndodhur në një emision mëngjesi në Angli mes prezantuesit Nick Ferrari dhe ministrit të Brendshëm Robert Jenrick.

Gjuha e këtij të fundit ndaj shqiptarëve ka qenë edhe nisja e debatit mes tyre.

Një incident diplomatik është shkaktuar nga publikimi i një videoje promovuese që vlerëson ata që kanë gjetur dhe ndaluar emigrantët e paligjshëm nga Shqipëria.

Robert Jenrick i tha Nick: “Nuk jam penduar për videon, por mendoj se është e rëndësishme që të punojmë në mënyrë konstruktive me qeverinë shqiptare ashtu siç jemi në të vërtetë.”

Nick pyeti: “Si është konstruktive?”

“Dua të kemi marrëdhënien më produktive që mundemi me qeverinë shqiptare”, u përgjigj ministri.

“Epo pse i keni ofenduar atëherë?”, Nick u përgjigj.

Z. Jenrick u mbrojt: “Ajo që ne duhet të jemi në gjendje të dallojmë është diaspora shqiptare në këtë vend, të cilën ne e respektojmë dhe dëshirojmë të punojmë sa më afër që të mundemi – shtetasit britanikë që janë me origjinë shqiptare, ata që zgjedhin të vijnë këtu legalisht. …dhe ata që vijnë këtu ilegalisht me varka të vogla.

“Është absolutisht e drejtë që qeveria ka një qëndrim shumë të fortë për këtë dhe është një fokus i veçantë i kryeministrit dhe i imi për të ulur dukuritë që pamë vitin e kaluar që ishte një numër shumë i madh i shqiptarëve që erdhën ilegalisht… Shqipëria është një vend i sigurt!”.

Nick theksoi: “Ju citohet të keni thënë: “Unë kam takuar stafin fantastik që ka punuar…për të gjetur shqiptarët, për t’i ndaluar ata, për t’i futur në trajnerë, për t’i çuar në aeroport dhe për t’i kthyer në Tiranë.’

“Askund në atë fjali nuk përmendet paligjshmëria. Imagjinoni sikur një vend tjetër t’ua thoshte këtë britanikëve.”

Ministri i Brendshëm deklaroi: “Ajo që është thelbësore këtu është që ata individë që vijnë këtu ilegalisht dhe ata njerëz që janë shkelës të shtetasve të huaj…të hiqen zyrtarisht nga oficerët e mi të zbatimit të imigracionit dhe të kthehen në vendet e tyre.”

Zoti Jenrick tha se ai “nuk do të pengohet” nga vazhdimi i punës së tij, por do të vazhdojë të “punojë produktivisht” me qeverinë shqiptare.

(Kosova Sot Online)