Dodik: Asociacioni në Kosovë do të bëhet një ditë Republika Srpska

  • A.P /
  • 24 January 2023 - 22:18
Dodik: Asociacioni në Kosovë do të bëhet një ditë Republika Srpska

Presidenti i entitetit të Republikës Srpska, Milorad Dodik, tha se presidenti serb, Aleksandër Vuçiq arriti ta kthejë çështjen e Kosovës nga një pozicion humbës në agjendë dhe në fokus të interesit.

Ai tha se “Asociacioni një ditë do të jetë Republika Srpska”, shkruan klix.ba, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

“Ajo që duhet pasur parasysh është se duhet të shikojmë pasojat që mund të dëgjojmë për Kosovën, që është se do të ndërpritet rruga evropiane, se do të ndalen investimet, do të futen përsëri vizat. Këto janë pasoja të rënda”, tha Dodik.

Sipas tij, pasojat mund të ndryshojnë pozitën ekonomike, sociale dhe gjeopolitike të serbëve.


Ai tha gjithashtu se kërcënimet nga Perëndimi janë shtuar dhe pozita e Gjermanisë është forcuar.

“Gjermania, e cila është antiserbe në atë zonë të Ballkanit. Gjithmonë ka qenë antiserbe, nuk ka qenë racionale, realiste dhe ka qenë gjithmonë kundër serbëve. Kështu është edhe në këtë rast për Kosovën”, theksoi. Dodik.

Kur bëhet fjalë për Asociacionin, Dodik theksoi se “është mirë që po flitet për Republikën Srpska”, megjithatë, thotë ai, shqiptarët shpesh thonë se nuk e duan Republikën Srpska në territorin e Kosovës.

“Është shumë mirë që thonë kështu, një ditë do të jetë Republika Srpska. E kam fjalën në kuptimin e saj thelbësor. Epo, do të quhet Bashkimi i Komunave Serbe, do të ketë funksione ekzekutive të qeverisë siç ka RS. Marrëdhëniet speciale me Serbinë siç ka RS. Ky është problem për ta dhe kjo është e gjithë historia”, përfundon Dodik.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë mbrëmë se në takimin me pesëshen ndërkombëtare i është thënë se Serbia duhet ta pranojë propozimin e tyre për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën, sepse në të kundërtën do të përballet me ndërprerjen e integrimeve evropiane. procesi, ndalimi dhe tërheqja e investimeve dhe të gjitha masat gjithëpërfshirëse që do të shkaktojnë dëme të mëdha për vendin.

(Kosova Sot Online)