Dodik: Serbia dhe serbët të mos ndahen përsëri

  • A.P /
  • 29 January 2023 - 14:47
Dodik: Serbia dhe serbët të mos ndahen përsëri

Për propozimin franko-gjerman duhet të merren parasysh të gjitha pasojat që mund të ndryshojnë qëndrimin e përgjithshëm të serbëve, ka theksuar presidenti i Republikës Srpska Milorad Dodik, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Dodik deklaroi në Instagram se serbët, kudo që jetojnë, duhet të bashkohen dhe të jenë të bashkuar për negociatat.

“Duhet të marrim parasysh pasojat që mund të dëgjojmë për Kosovën të cilat mund të ndryshojnë qëndrimin e përgjithshëm për serbët. Në javën pas nesh, unë e përsërita qartë në një intervistë për RTRS se është e rëndësishme të them: Nëse refuzojmë, Ne do të refuzojmë së bashku, nëse e pranojmë, duhet ta pranojmë së bashku. Dhe kjo është e rëndësishme vetëm që Serbia dhe serbët të mos ndahen përsëri. Çfarëdo që të bëhet, duhet ta bëjmë së bashku”, tha Dodik.

Sipas tij, nëse plani franko-gjerman refuzohet, atëherë ai duhet të refuzohet nga qeveria dhe opozita, si dhe nga shoqëria në tërësi.

“Po ashtu, nëse e pranojmë, atëherë duhet ta bëjmë të gjithë”, tha ndër të tjera, Dodik.

(Kosova Sot Online)