Abbott: Nuk bëhet fjalë për krijimin e një enklavë monoetnike

  • A.P /
  • 31 January 2023 - 16:20
Abbott: Nuk bëhet fjalë për krijimin e një enklavë monoetnike

Pas diskutimit që u mbajt në ambasadën amerikane në Prishtinë mbi çështjen e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, ambasadori britanik në Kosovë, Nicholas Abbott, tha se nuk bëhet fjalë që të krijohet një enklavë njëetnike, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

“Nuk bëhet fjalë për krijimin e një enklavë monoetnike”, tha ai përmes një postimi në Twitter.

Ai i bëri thirrje Kosovës që të themelojë Asociacionin, duke thënë se s’është vetëm angazhim ndërkombëtar, por edhe i bën serbët pjesë integrale të Kosovës.

“Një diskutim i mirëseardhur sot organizuar nga ambasadori amerikan me një pjesëmarrje të shkëlqyer. Përmes dialogut, Kosova është zotuar për krijimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe dhe i takon palëve të bien dakord për formën dhe kohën e krijimit të saj. Ne inkurajojmë Qeverinë që të bëjë progres në të dyja këto. Një organ i tillë nuk është vetëm një angazhim ndërkombëtar, por gjithashtu ofron një mundësi që serbët e Kosovës të jenë pjesë integrale e Kosovës. Kosova është një vend multietnik dhe komunat e tij do të mbeten multietnike”, ka thënë ai.


(Kosova Sot Online)