Krasniqi: Kurti i dha një goditje tjetër afatgjate qytetarëve

  • A.P /
  • 01 February 2023 - 19:40
Krasniqi: Kurti i dha një goditje tjetër afatgjate qytetarëve

Përmes zbulimit të koeficientit të pagave në vlerë prej 105 eurove, Qeveria e Kosovës dhe Kryeministri Kurti i kanë dhënë edhe një goditje tjetër, këtë herë afatgjate, të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës që punojnë në sektorin publik, ka theksuar lideri i PDK’së, Memli Krasniqi,  transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Krasniqi përmes një shkrimi në Facebook tha se ajo që nga Qeveria po proklamohet si rritje, në fakt thotë se është manipulim dhe lojë fjalësh.

“Për më tepër, pafytyrësisht, kjo Qeveri dhe ky Kryeministër janë në gjendje të mashtrojnë edhe publikisht në lidhje me pagat, përqindjet dhe rritjet që janë bërë.

Ajo që po proklamohet si rritje, në fakt është manipulim dhe lojë fjalësh. Ku thirren në rritje, nuk ka kujdestari, shujta, meditje, bonuse dhe ka mashtrime të krahasimeve bruto dhe neto. Ku nuk ka rritje, ka zbritje të ndjeshme dhe degradim të profesioneve e pozitave të rëndësishme të shtetit.  Para se gjithash, ky vendim i Qeverisë, cënon mirëqenien e qytetarëve të Kosovës, atyre që me punën e tyre të dinjitetshme dhe të palodhshme mbajnë gjallë dhe në këmbë funksionimin e shtetit tonë”.

(Kosova Sot Online)