Në cilat shtete kosovarët mund të udhëtojnë pa viza

  • A.P /
  • 03 February 2023 - 15:36
Në cilat shtete kosovarët mund të udhëtojnë pa viza

Se ku mund të udhëtojnë kosovarët pa viza, ka treguar analisti i politikave në Institutin për Studime të Avancuara GAP, Agron Demi, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

‘Sipas Henley Passport Index, kosovarët mund të udhëtojnë pa viza në vetëm 19% të destinacioneve të mundshme, apo në 41 nga 226 vende. Vendet në të cilat mund të udhëtojnë lirshëm kosovarët përbëjnë vetëm 2.34% të ekonomisë botërore’, ka shkruar ai.

Postimi i plotë:

Sipas Henley Passport Index, kosovarët mund të udhëtojnë pa viza në vetëm 19% të destinacioneve të mundshme, apo në 41 nga 226 vende. Vendet në të cilat mund të udhëtojnë lirshëm kosovarët përbëjnë vetëm 2.34% të ekonomisë botërore.
Pasaportat nuk janë vetëm dokumente udhëtimi, pasaportat tregojnë edhe mundësitë që kemi në dispozicion, liritë që gëzojmë dhe opsionet për realizimin e potencialit tonë.
https://www.henleyglobal.com/.../global-mobility.../2023-q1


(Kosova Sot Online)