Shpopullimi po i lë pa punë disa nga tregtarët shqiptarë

  • A.P /
  • 09 February 2023 - 14:14
 Shpopullimi po i lë pa punë disa nga tregtarët shqiptarë

Shpopullimi dhe i ftohti po çon drejt falimentimit tregtarët e rrobave të përdorura në Korçë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Ata thonë se fuqia blerëse ka rënë, ndërsa shitja e rrobave në ambient të hapur I largon qytetarët nga ky treg.

Tregtarët thonë se shkak i mungesës së fuqisë blerëse, është shpopullimi i vendit. 

Për këta tregtarë, një tjetër problem është mungesa e kushteve të mira për të kryer aktivitetin e tyre, ndonëse paguajnë tarifat dhe taksat vendore.

 E vetmja mundësi jetese për këta tregtarë është shitja e rrobave të përdorura, për të cilat kohët e fundit ka humbur edhe interesi i blerësve.

(Kosova Sot Online)