Me fotot e grave që thyen barrierat ndriçohet ndërtesa e Qeverisë

  • A.P /
  • 08 March 2023 - 19:36
Me fotot e grave që thyen barrierat ndriçohet ndërtesa e Qeverisë

Me fotografitë e disa nga gratë e shquara të Kosovës, të cilat vdiqën këto vjetët e fundit, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore ka ndiçuar Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Ky dedikim bëhet në ” kujtim të grave krijuese, artiste, profesoresha universitare dhe gazetare që thyen barrierat në fushat ku vepruan dhe ndërtuan historinë e vendit tonë me fytyrë gruaje, dhe të cilat nuk jetojnë më”, thuhet në postimin e ABGJ-së në Facebook.

Në ndërtesën e Qeverisë u vendosen fotografaitë e Nexhmije Pagarushës, Leze Qenës, Sazana Çapriqit, Burbuqe Rushitit, Violeta Rexhepagiqit, Burbuqe Berishës, Vjosa Berishës, Arzana Krajës, Alije Vokshit, Edi Shukriut, Esma Mulla, Teuta Tmava, Ardita Sylejmanit, Seniha Spahiut dhe Shahindere Bërlajollit.

(Kosova Sot Online)