Bildt: Urime Kosovës dhe Serbisë për hapin e rëndësishëm në të ardhmet e tyre përkatëse

  • A.P /
  • 19 March 2023 - 10:49
Bildt: Urime Kosovës dhe Serbisë për hapin e rëndësishëm në të ardhmet e tyre përkatëse

Pas arritjes së marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë mbrëmë në Ohër, për aneksin e zbatimit të marrëveshjes bazë, ka reaguar ish-kryeministri suedez, Carl Bildt, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Ai në një postim ka uruar Kosovën dhe Serbinë, por edhe Miroslav Lajçak dhe Josep Borrell.

Bildt tha se nuk duhet të harrohen “mësimet e marrëveshjes së 2013-s”.

“Urime Miroslav Lajçak dhe Josep Borrell për arritjen e marrëveshjes pas vitesh të diplomacisë së duruar. Koordinimi me SHBA-në ka qenë gjithashtu i rëndësishëm. Por, së pari urime Kosovës dhe Serbisë për hapin e rëndësishëm në të ardhmet e tyre përkatëse. Por zbatimi i marrëveshjes mes Serbisë dhe Kosovës do të kërkojë menaxhim dhe monitorim shumë të afërt në vitet në vijim. Mësimet e marrëveshjes së 2013-s nuk duhet të harrohen. Ka paqartësi që do të kërkojnë vigjilencë. Dhe marrëveshja varet në mënyrë kritike nga procesi i pranimit në BE për rajonin që ecën përpara dhe ruan besueshmërinë e tij si në rajon ashtu edhe në të gjitha shtetet anëtare të BE-së. Asnjëra nuk duhet të merret si e dhënë”, ka shkruar Bildt.


(Kosova Sot Online)