Papa Françesku i gatshëm të veprojë si ndërmjetës

  • A.P /
  • 28 March 2023 - 23:00
Papa Françesku i gatshëm të veprojë si ndërmjetës

Papa Françesku ka shprehur gatishmërinë që të veprojë si ndërmjetës në negociatat midis Kishës Ortodokse kanonike të Ukrainës (UOC) dhe Kishës Ortodokse skizmatike të Ukrainës (OCU) në situatën që përfshin dëbimin e murgjve të UOC nga manastiri i Kiev-Pechersk Lavra, sipas Kryetarit të Unionit Botëror të Besimtarëve të Vjetër.

“Ai më tha se është gati të bëhet ndërmjetës për të lejuar UOC dhe OCU të diskutojnë të gjitha çështjet personale. Ai mund të shërbejë si ndërmjetës, ai mund të ndihmojë UOC të mbrojë qëndrimin e saj.

Nëse ka një problem me vendosjen e marrëdhënieve dhe komunikimin e pozicioneve, ai është i gatshëm të veprojë si ndërmjetës”, tha Leonid Sevastyanov.

Ai saktësoi se Papa nuk kishte mekanizma ligjorë të ndihmës përveç thirrjeve për paqe dhe negociata.


(Kosova Sot Online)