Ministrja Haxhiu: Deputetët t’i mbështesin të drejtat e komunitetit LGBTI+, ta emancipojmë shoqërinë

  • S.A /
  • 07 June 2023 - 12:19
Ministrja Haxhiu: Deputetët t’i mbështesin të drejtat e komunitetit LGBTI+, ta emancipojmë shoqërinë

Ministrja e Drejtësisë sot në konferencën “Nga kriza në veprim” në kuadër të Javës së Krenarisë, ka thënë se Kodi Civil do të dërgohet sërish në Kuvend. Ajo tha se të drejtat e komunitetit LGBTI+ janë të drejta të njeriut dhe deputetët duhet ta mbështesin kodin civil, transmeton "Kosova Sot Online ".

“Kodi Civil sërish do të dërgohet në Kuvendin e Kosovës, sepse unë e thashë më herët nuk ka kthim mbrapa. Të drejtat e komunitetit LGBTI+ janë të drejta të njeriut dhe deputetët e Kuvendit të Kosovës duhet ta mbështesin të njëjtin, duhet të punojmë për to dhe duhet të shërbejnë që të emancipojnë shoqërinë tonë”, tha Haxhiu.

(Kosova Sot Online )