Ambasada e Serbisë në Hagë mori një aktakuzë të re kundër Sheshelit dhe katër radikalëve të tjerë

  • S.A /
  • 28 September 2023 - 12:20
Ambasada e Serbisë në Hagë mori një aktakuzë të re kundër Sheshelit dhe katër radikalëve të tjerë

Ambasada e Serbisë në Hagë ka pranuar një aktakuzë të re për shpërfillje të gjykatës kundër liderit të Partisë Radikale Serbe, Vojislav Sheshelj, dhe katër bashkëpunëtorëve të tij – Miljan Damjanoviq, Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović dhe Miroljub Nonjavatović, transmeton "Kosova Sot Online".

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë mbrëmë në paraqitjen e tij të ftuar në RTS se ka marrë mesazh se nga Haga ka ardhur një aktakuzë tjetër kundër Vojisllav Sheshelj për shpërfillje të gjykatës.

“Ndaj Vojislav Sheshelj dhe katër bashkëpunëtorëve të tij ka ardhur një aktakuzë e re për mospërfillje të gjykatës. Vetëm për të shtuar diçka tjetër në të gjitha këto presione”, tha presidenti.

Kujtojmë se Vojislav Sheshelj u dënua me dhjetë vjet burg me aktgjykim të formës së prerë të Tribunalit të Hagës nga viti 2018 për nxitje të persekutimit, dëbimit dhe zhvendosjes dhe zhvendosjes së detyruar të kroatëve në fshatin Hrtkovci të Vojvodinës në vitin 1992.

Më 6 maj 1992, Sheshelj mbajti një fjalim në Hrtkovci, për të cilin Dhoma e Apelit e Mekanizmit për Gjykatat Penale Ndërkombëtare, e cila është pasardhëse e ish Tribunalit të Hagës, vlerësoi se ajo kontribuoi ndjeshëm në persekutimin, dëbimin dhe aktet e tjera çnjerëzore, raporton Nova.rs. Shesheli mbeti i lirë në Serbi, sepse e vuajti dënimin gjatë qëndrimit në paraburgim nga viti 2003 deri në vitin 2014.

(Kosova Sot Online )