Vuçiq si Millosheviq: Kërcënime dhe frikësime të tilla të popullit u dëgjuan edhe para rënies së ish-presidentit në vitin 2000

  • E.K /
  • 21 November 2023 - 08:04
Vuçiq si Millosheviq: Kërcënime dhe frikësime të tilla të popullit u dëgjuan edhe para rënies së ish-presidentit në vitin 2000

Nga zgjedhjet në zgjedhje, nga një situatë krize në tjetrën, presidenti serb Aleksandar Vuçiq përdor fjali që dikush tjetër i ka folur shumë kohë më parë. Është problematike që kohët e fundit ai shpesh përdor shprehjet që një numër i madh i qytetarëve serbë i mbajnë mend mirë – fjalët e ish-presidentit Sllobodan Millosheviq.

Kërcënimi i fundit i Vuçiqit se nëse SNS nuk fiton zgjedhjet e dhjetorit ka rrezik që të na mbeten pa rroga dhe pensione, të kujton në mënyrë të papërmbajtshme fjalët e Milosheviçit në vitin 2000, pak para rënies së tij. Dhe nuk është e vetmja…

Në Smederevë ka mbërritur edhe presidenti serb Aleksandar Vuçiq për takimin e Partisë Progresive Serbe të mbajtur më 12 nëntor. Për të mbështetur partinë e tij në fushatë. Vuçiq përpos që në këtë mënyrë tregoi se nuk është president i të gjithë qytetarëve, por vetëm për ata 700 mijë “të zgjedhurit”, Vuçiq ka tentuar të frikësojë dhe shantazhojë votuesit.

Me këtë rast, presidenti tha se më 17 dhjetor do të votojmë për përparimin ose për regresin e Serbisë.

“Ju keni dy zgjedhje – të votoni për Dragan Gjilas ose për listën “Aleksandar Vuçiq – Serbia nuk duhet të ndalet”, sepse të gjitha të tjerat janë vota për të. Të gjithë do të jenë me Djilas! Njerëzit nuk më besuan kur e thashë, dhe tani e shihni se gjithçka është e vërtetë”, tha Vuçiq, më pas kujtoi disa projekte që janë planifikuar dhe më pas ka nisur me frikësim.

“Mos i lini t’ju marrin punën dhe paratë, këtë nuk mund ta lejojmë për hir të të rinjve. Prandaj kemi karta studenti, papunësi rekord, por për këtë duhet të punojmë edhe më shumë. 20 mijë dinarë do të shkojnë për pensionistët më 30 nëntor. Më 1 dhjetor 10 000 për përfituesit e ndihmës sociale. Nga 1 janari, një tjetër rritje prej 14.8 për qind e pensioneve. Pensionet duhet të vazhdojnë me pagat, dhe ju do të jeni edhe më të lumtur. Dhe të gjitha këto mund t’i humbasim brenda një dite”, tha Vuçiq. /Nova

(Kosova Sot Online)