Pse Aeroporti i Shkupit ofron një gamë të gjerë fluturimesh drejt destinacioneve të ndryshme në Evropë dhe botë e Prishtina jo?

  • A.P /
  • 11 February 2024 - 10:18
Pse Aeroporti i Shkupit ofron një gamë të gjerë fluturimesh drejt destinacioneve të ndryshme në Evropë dhe botë e Prishtina jo?

Midis Aeroportit të Shkupit në Maqedoni dhe Aeroportit të Prishtinës në Kosovë, ka disa dallime, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

• Lokacioni: Aeroporti i Shkupit ndodhet rreth 17 km në jug të qytetit të Shkupit, ndërsa Aeroporti i Prishtinës ndodhet afër fshatit Sllatina, rreth 17 km në perëndim të qytetit të Prishtinës.


• Madhësia: Aeroporti i Shkupit është më i madh se Aeroporti i Prishtinës në terma të trafikut ajror dhe infrastrukturës.


• Operimet: Aeroporti i Shkupit ofron shumë lidhje me qytete të ndryshme të Evropës dhe botës, duke përfshirë shumë fluturime charter dhe linja të rregullta. Nga ana tjetër, Aeroporti i Prishtinës ofron fluturime për në shumë destinacione të rëndësishme në Evropë dhe në rajon.


• Infrastruktura: Aeroporti i Shkupit ka një infrastrukturë më të zhvilluar dhe më të madhe se Aeroporti i Prishtinës, duke përfshirë lounge për pasagjerë, dyqane, restorante, dhe mundësi të tjera për udhëtarët, raporton gazeta Kosova Sot Online!

Numri i fluturimeve të Aeroportit të Shkupit dhe Aeroportit të Prishtinës mund të ndryshojë në bazë të sezoneve, kërkesës së udhëtarëve, dhe rrethanave të tjera të trafikut ajror. Megjithatë, për një referencë të përgjithshme:


• Aeroporti i Shkupit zakonisht ofron një gamë të gjerë fluturimesh drejt destinacioneve të ndryshme në Evropë dhe botë. Numri i fluturimeve në ditë mund të jetë ndryshe, por zakonisht ka një numër të konsiderueshëm fluturimesh në bazë të orarit të aeroportit.


• Në anën tjetër, Aeroporti i Prishtinës gjithashtu ofron fluturime drejt një game të gjerë destinacionesh në Evropë dhe rajon, megjithatë, për shkak të madhësisë së tij më të vogël dhe rënditjes së tij më të ulët në rrafshin ndërkombëtar, numri i fluturimeve mund të jetë më i vogël në krahasim me Aeroportin e Shkupit.

(Kosova Sot Online)