Shkëlzen Gashi: Kush janë këta me vlerësu kush është sharlatan?

  • A.P /
  • 21 February 2024 - 21:21
Shkëlzen Gashi: Kush janë këta me vlerësu kush është sharlatan?

Një grup intelektualësh në Shqipëri, ku renditen: Rexhep Qosja, Fatos Tarifa, Bamir Topi, Xhevat Lloshi, Pëllumb Xhufi etj, i kanë kërkuar institucioneve dhe mediave që të ndërhyjë në një fenomen që po shikohet në ekranet shqiptare, sipas tyre po flasin njerëz jokredibilë për gjuhën e kulturën shqiptare, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Ndalimi i tyre sipas iniciatorëve synon që ta mbrojë gjuhën dhe kulturën shqipe, sidomos nga  pellazgologëve.

Por,  Shkëlzen Gashi, aktivist, aktivist i shoqërisë civile nuk është ptjaur me këtë peticonin mbi bazën e asaj se nënshkruesit e peticionit nuk mund të përcaktojnë kush është i përgatitur në shkencë, e kush jo.

Ai ndër tjerash ka thënë se peticioni i drejtohet institucioneve të Shqipërisë, jo edhe atyre të Kosovës.

“Çfarë më la mua përshtypje kur flitet për gjuhën ishte kjo; individë të papërgatitur nga ana shkencore, kush jeni ju me vlerësu kush është i përgatitur e kush nuk është i përgatitur”, ka thënë Gashi .

(Kosova Sot Online)