Mbi shtatë miliardë euro asetet e bankave në Kosovë

  • A.P /
  • 24 April 2024 - 20:17
Mbi shtatë miliardë euro asetet e bankave në Kosovë

Raportohet se shtatë miliardë e 500 milionë euro janë asetet e bankave komerciale në  Kosovë, transmeton gazeta "Kosova Sot Online".

Ndërkohë shuma e depozitave të qytetarëve arrin në 6.05 miliardë euro.

Kështu thuhet në statistikat e bankave komerciale për muajin mars 2024, të publikuara nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), duke shtuar vlera e kredive bruto ka arritur në 5.09 miliardë euro me një rritje prej 132.0 milionë euro.

Sipas raportit, kapitali u bankave komerciale për këtë muaj ishte 868.56 milionë euro.

Tutje, BQK tregon se vlera e kredive të reja ishte 241.20 milionë euro, derisa shuma e depozitave të reja arriti në 69.70 milionë euro

Po ashtu, norma mesatare e interesit në depozita ishte 2.71%, ndërsa norma mesatare e interesit në kredi ishte 6.24% ku në muajin paraprak ka qenë 6.34%.

Raporti kredi-depozita për këtë muaj ishte në nivelin 84.70%, kurse margjina e normës së  interesit në kredi dhe depozita ishte 3.53%.

(Kosova Sot Online)