Stano: BE ka gatishmëri për heqje masash nëse Kosova i plotëson kushtet

  • A.P /
  • 11 June 2024 - 16:31
Stano: BE ka gatishmëri për heqje masash nëse Kosova i plotëson kushtet

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka deklaruar se raporti i Josep Borell për masat ndaj Kosovës ende s’është dorëzuar tek përfaqësuesit e shteteve anëtare dhe se BE-ja ende se ka caktuar datën e saktë se kur do të ndodh një gjë e tillë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Stano ka thënë se raporti është në fazën e finalizimit dhe se së shpejti do t’iu paraqitet shteteve anëtare në Këshill.

Stano: Raporti i Borell për masat në fazën finale, së shpejti iu dorëzohet shteteve anëtare

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka thënë se raporti i Josep Borell për masat ndaj Kosovës ende s’është dorëzuar tek përfaqësuesit e shteteve anëtare dhe se BE-ja ende se ka caktuar datën e saktë se kur do të ndodh një gjë e tillë.

Stano ka thënë se raporti është në fazën e finalizimit dhe se së shpejti do t’iu paraqitet shteteve anëtare në Këshill.

“Raporti nuk është dorëzuar ende dhe nuk e kemi shpallur datën e saktë se kur do të bëhet. Është në fazën e finalizimit dhe së shpejti do t’u paraqitet vendeve anëtare në Këshill”, ka thënë Stano për KoSSev.

Stano ka shtuar se BE e ka bërë të qartë në konkluzionet e 12 dhjetorit se ka gatishmëri për heqje masash nëse Kosova i plotëson kushtet.

 “Në konkluzionet e tij të 12 dhjetorit 2023, Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme rikujtoi se BE-ja është e gatshme të heqë masat në lidhje me Kosovën në rast të përparimit të mëtejshëm në përmbushjen e kërkesave të BE-së të shprehura në deklaratën e 3 qershorit 2023. Këshilli ftoi përfaqësuesi i lartë i Borellit të prezantojë një raport për përmbushjen e kërkesave të BE-së nga Kosova”, ka shtuar Stano.


(Kosova Sot Online)