Rregullat e lojës në bisedimet Kosovë-Serbi nuk I përcaktojmë ne, janë të para caktuara nga regjisorët

Rregullat e lojës në bisedimet Kosovë-Serbi nuk I përcaktojmë ne, janë të para caktuara nga regjisorët
Rregullat e lojës në bisedimet Kosovë-Serbi nuk I përcaktojmë ne, janë të para caktuara nga regjisorët

Agim Bajrami

  • 23 November 2022 - 07:35

Shkruan: ANALISTI -  Agim Bajrami

Në lojë, ekipet duhet të kenë sjellje sportive. Fitorja nuk përcaktohet nga ekipi që tregon lojë të mirë. Pavarësisht ekipeve në fushë, fitorja është e para përcaktuar nga regjisorët, përkundër, asaj se si është luajt loja në fushë. Edhe bisedat Kosovë- Serbia, janë të para caktuara nga regjisorët, ekipet në lojë, u lejohet të tregojnë sjellje të mirë sportive, apo të keqe, por fitorja e lojës është e para caktuar nga regjisorët.

-A i kuptojnë ballkanasit rregullat e lojës të caktuara nga regjisorët? BE'ja dhe Serbia , fajësojnë kryeministrin Kurti për dështimet e bisedimeve në Bruksel, ndërsa Kurti fajëson BE-në dhe përfaqësuesin e saj Borel dhe presidentin serb Vuçiq. Ambasadori britanik i shqetësuar për shkak të dështimit të bisedimeve dhe mundësisë së përshkallëzimi të situatës në veri të vendit. Në lojë, ekipet duhet të kenë sjellje sportive. Fitorja nuk përcaktohet nga ekipi që tregon lojë të mirë. Pavarësisht ekipeve në fushë, fitorja është e para përcaktuar nga regjisorët,përkundër, asaj se si është luajt loja në fushë.

Edhe bisedat Kosovë - Serbia, janë të para caktuara nga regjisorët, ekipet në lojë, u lejohet të tregojnë sjellje të mirë sportive, apo të keqe, por fitorja e lojës është e para caktuar nga regjisorët. Këto rregulla të lojës, duhet ti kuptojnë ballkanasit. Prandaj nga ky këndvështrim duhet ta analizojmë dhe shikojmë pse Hashim Thaçi u largua nga politika dhe u burgos nga regjisorët? Thaçi , rregullat e lojës politike të caktuar nga regjisorët i kishte kuptuar më mirë se të gjithë politikanët në Ballkan,nga zgjuarsia e tij, apo nga këshilltarët e tij të angazhuar ndërkombëtarë. Thaçi , u largua nga loja politike, nga regjisorët, jo pse në politiken brendshme kishte dështime drastike, por ngase u përafrua jashtë lejes së regjisorëve në projekte politike për Ballkanin

Rama,Vuçiq dhe Thaçi. Projekti politik i tyre, shkëmbimi i territoreve pa miratimin e regjisorëve dhe Thaçi, përfundoj në Hagë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".