Rikthehet ankthi i karantinës: Kërkesë të madhe për letër higjienike dhe miell

  • E.K /
  • 15 tetor 2020 - 10:05
Rikthehet ankthi i karantinës: Kërkesë të madhe për letër higjienike dhe miell

Menaxheri i përgjithshëm i zinxhirit të shitjeve me pakicë Edeka në Wuppertal raportoi një rritje të madhe të kërkesës për rrotulla kuzhine, letër higjienike dhe ushqime me jetë të gjatë si makarona ose miell.

“Nuk jemi vetëm ne. Duket e ngjashme në dyqanet e tjera në Gjermani. Kjo sjellje është egoiste ndaj klientëve të tjerë që blejnë normalisht sepse përshëndeten nga raftet bosh”, tha Markus Billstein për Wuppertaler Rundschau.

Billstein u bëri thirrje klientëve të tij.

“Ju nuk keni nevojë të furnizoheni frenetikisht me ushqime. Nëse të gjithë klientët blejnë si zakonisht, atëherë zinxhirët e furnizimit mund të mirëmbahen, nuk shfaqen pengesa dhe të gjithë furnizohen në mënyrë të përshtatshme,” vuri në dukje ai.

Dhe në Aldi Süd, tani ka një ndryshim në sjelljen e blerjes.

“Aktualisht, për herë të parë, ne po shohim një rritje të lehtë të kërkesës për produkte individuale në degët tona, duke përfshirë letër higjienike,” tha një zëdhënës i grupit Wirtschaftswoche.

Lidl gjithashtu tha se ata po regjistrojnë një rritje të lehtë të kërkesës për produkte higjienike.

Sidoqoftë, zinxhirët e tjerë të shitjes me pakicë si Rewe, DM dhe Kaufland nuk kanë vërejtur ende ndonjë ndryshim në sjelljen e blerjes së klientëve të tyre.

Zëdhënësit e Aldi dhe Lidl theksuan se nuk kishte asnjë arsye për të grumbulluar ushqime.

“Bazuar në përvojën e muajve të fundit, ne po shikojmë lëkundjet në kërkesë me shumë kujdes në mënyrë që të shmangim çdo ngushtim”, tha Aldi.

(Kosova Sot Online)