CNN publikon “exit poll”-in e hershëm: Ku e bazuan amerikanët votën

  • E.K /
  • 04 November 2020 - 00:01
 CNN publikon “exit poll”-in e hershëm: Ku e bazuan amerikanët votën

Çështja më e rëndësishme për votuesit në zgjedhjet e vitit 2020 është ekonomia, me rreth një të tretën që e zgjodhi atë, e ndjekur nga rreth 1 në 5 për pabarazi racore dhe koronavirusin.

Rreth 1 në 10 votues thonë se çështja më e rëndësishme për votën e tyre është krimi dhe siguria dhe një tjetër në 10 për politikën e kujdesit shëndetësor, raporton CNN.

Mbi gjysma e votuesve thonë se është më e rëndësishme të përmbahet koronavirusi sesa të rindërtohet ekonomia.

Elektorati ndahen në taborre lidhur me atë se sa mirë po shkojnë përpjekjet për të luftuar koronavirusin, rreth gjysma e votuesve që mendojnë se përmbajnë virusin po shkon mirë, dhe gjysma tjetër që thonë se po shkon keq.

Rreth dy të tretat e votuesve në zgjedhjet e vitit 2020 thonë se mbajtja e një maske në fytyrë është më shumë një përgjegjësi e shëndetit publik, teksa rreth 3 në 10 që mendojnë se është një zgjedhje personale.

(Kosova Sot Online)