Në zonat e kuqe gjeni hapur vetëm furrat e bukës dhe barnatoret

  • E.K /
  • 13 November 2020 - 20:52
 Në zonat e kuqe gjeni hapur vetëm furrat e bukës dhe barnatoret

Me vendimin e ri të Qeverisë së Kosovës për masat anticovid është vendosur që në komunat që janë në zonë të kuqe të kenë të drejtë të punojnë vetëm barnatoret dhe furrat e bukës.

Kështu u bë e ditur edhe në njofimin e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë.

“Veprimtaritë e tjera mund të ushtrojnë veprimtarinë sipas vendimit të Qeverisë së datës 12.11.2020, duke respektuar manualin Covid19 deri në ora 19:00, ndërsa pas orës 19:00 ndalohet veprimtaria e çdo aktiviteti me përjashtim të barnatoreve dhe furrave”, thuhet në njofim.

Në zonën e kuqe  bëjnë pjesë komunat me rrezik të lartë, me mbi 151 të infektuar në 100.000 banorë brenda javës  dhe janë 9 komuna si:

Komuna e Prishtinës, Fushë -Kosovës, Gjilanit, Obiliqit, Gjakovës, Shtimes, Podujevës dhe Pejës dhe Ferizaj.

(Kosova Sot Online)