Mbahet takimi mes ekipeve teknike të Republikës së Kosovës dhe Republikës Franceze

  • G.G /
  • 28 November 2020 - 12:50
Mbahet takimi mes ekipeve teknike të Republikës së Kosovës dhe Republikës Franceze

Delegacionet teknike të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Kosovës dhe Republikës Franceze, mbajtën video-konferencë dy ditore, ku diskutuan në lidhje me bashkëpunimin në luftimin e krimit të organizuar, terrorizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm, menaxhimin e migrimit dhe kontrollin kufitar.

Delegacioni i Kosovës, i kryesuar nga Sekretari i përgjithshëm i MPB-së, z. Lulzim Ejupi, ka falënderuar Qeverinë e Republikës Franceze për përkrahjen dhe mbështetjen në proceset integruese dhe zhvillimin institucional në fushën e sigurisë.

Temat e diskutimit të këtyre takimeve ishin çështjet që kanë të bëjnë me aspektin e sigurisë nacionale dhe transnacionale, me theks të veçantë në migrimin e rregullt dhe të parregullt. Gjatë takimeve palët shkëmbyen mes veti praktikat dhe përvojat e dy shteteve në fushën e sigurisë dhe migrimit.

Të dyja delegacionet theksuan nevojën e vazhdueshme që të thellohet bashkëpunimi bilateral në të ardhmen për sa i përket këtyre dy fushave.

Vlen të theksohet se këto takime institucionale të nivelit të lartë janë si rrjedhojë e takimeve të mbajtura në mes të Kryeministrit Hoti dhe Presidentit Makron dhe në të ardhmen pritet të mbahen edhe takime tjera.

(Kosova Sot Online)