Serbia i siguron 20 doza të vaksinës ruse ‘Sputnik’

  • E.K /
  • 03 dhjetor 2020 - 12:11
Serbia i siguron 20 doza të vaksinës ruse ‘Sputnik’

Rusia ia ka siguruar Agjencisë së Mjekësisë dhe Pajisjeve Mjekësore të Serbisë 20 doza të vaksinës ‘Sputnik’, e cila po shihet nga shteti rus si vaksinë për imunizimin ndaj sëmundjes Covid-19.

Nga marrëveshja e arritur ndërmjet palës ruse dhe kryeministres serbe, Ana Bërnabiç, mediumi serb ‘Novosti’ ka mësuar se Serbia do t’i përdorë ato doza për përdorim laboratorik.

Megjithatë, një grup studiuesish patën shprehur shqetësim për të dhënat e publikuara në provat klinike të vaksinës ruse kundër koronavirusit.

Në një letër të hapur për autorët e studimit, studiuesit nxjerrin në pah vlerat që duken të dyfishuara dhe paralajmërojnë që punimi i paraqet rezultatet e saj vetëm si komplot kutish pa dhënë një ndarje të hollësishme të të dhënave në të cilën bazohen.

“Ndërsa kërkimi i përshkruar në këtë studim është potencialisht i rëndësishëm, prezantimi i të dhënave ngre disa shqetësime të cilat kërkojnë qasje në të dhënat origjinale për t’u hetuar plotësisht”, thotë letra. Deri më tani, letra është nënshkruar nga pothuajse 40 shkencëtarë. 

(Kosova Sot Online)