Ky fotograf udhëtoi në Europë për të treguar sesi ndryshuan vendet për 100 vjet

  • 04 dhjetor 2020 - 13:40
Ky fotograf udhëtoi në Europë për të treguar sesi ndryshuan vendet për 100 vjet

Rreth 100 vjet më parë, fotografi i njohur gjerman, Kurt Hielscher, botoi një libër fotografik me fotografi të Jugosllavisë. 

Casper Molenaar, një fotograf bashkëkohor Hollandez, e bleu atë libër gjatë studimeve të tij dhe u nis për një kërkim për të gjetur ato vende dhe për të rikrijuar fotot. 

Kurt Hielscher gjithashtu kishte libra të tjerë me fotografi nga Spanja, Italia dhe Gjermania, dhe Casper udhëtoi nëpër Evropë për t'i rikrijuar edhe ata.

Në fotot e mëposhtme do të shihni përpjekjet e Casper, për të na treguar se sa gjëra mund të ndryshojnë me kalimin e kohës ose të qëndrojnë të njëjta pavarësisht kësaj. 

Në çdo rast, të shohësh të kaluarën dhe të tashmen krah për krah është magjepsëse!

1. Venecia, Itali, 1925 vs 2018

2. Slloveni,1926 vs 2018

3. Maqedoni 1926 vs 16 qershor 2018

4. Venecia, Itali, 1925 vs 2018

5. Gjermani, 1924 vs 2020

6. Mali i Zi, 1926 vs 2018

7. Maqedoni, 1926 vs 2018

8. Roma, Itali, 1925 vs 2016

9. Gjermani, 1924 vs 2019

10. Republika Çeke, 1941 vs 2019

11. Roma, Itali, 1925 vs 2016

12. Gjermani, 1924 vs 2019

13. Kroaci, 1926 vs 2019

14. Pragë, Republika Çeke, 1941 vs 2020

15. Kroaci, 1926 vs 2019

16. Spanjë, 1914-'19 vs 2019

17. Gjermani, 1924 vs 2020

Burimi: Bright Side 

(Kosova Sot Online)