Testi i ri për të marrë shtetësinë amerikane

  • E.K /
  • 05 dhjetor 2020 - 12:42
Testi i ri për të marrë shtetësinë amerikane

Testoni njohuritë tuaja në disa prej temave në historinë dhe qeverinë amerikane, të cilave qytetarët e rinj të mundshëm duhet t’u përgjigjen.

Administrata e Donald Trump ka bërë ndryshime në testin e shtetësisë që mund ta bëjnë më të vështirë kalimin. Testi i ri bazohet në 128 pyetje të mundshme, dhe qytetarët e mundshëm tani duhet të përgjigjen saktë në 12 nga 20 pyetje në mënyrë që të kalojnë. Më parë, miratimi kërkonte që gjashtë në dhjetë pyetje të përgjigjeshin saktë.

Pyetësori vijues bazohet në pyetjet e reja ose të rishikuara që u prezantuan në vitin 2020. Ne i kemi shndërruar pyetjet në zëra me zgjedhje të shumëfishtë. 128 pyetjet për provimin e ri mund t’i gjeni këtu.

James Madison është i famshëm për shumë gjëra, përmend një.

– President gjatë Luftës së 1812

– Presidenti i pestë i Shteteve të Bashkuara

– Autor i Deklaratës së Pavarësisë

– Sekretari i Parë i Shtetit

Revolucioni Amerikan pati shumë ngjarje të rëndësishme, përmend një.

– Uashingtoni kalon Delaware

– Beteja e Tippecanoe

– Beteja e Fort Niagara

Cili është qëllimi i ndryshimit të 10-të?

– Garanton të drejtat e të akuzuarve për vepra penale.

– Ajo përcakton që kompetencat që nuk i janë dhënë qeverisë federale u përkasin shteteve ose njerëzve.

– Skllavëria e shfuqizuar.

– Ndalon kërkimet dhe sekuestrimet e tepruara nga qeveria.

Kë përfaqëson një anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve?

– Për njerëzit që jetojnë në shtetin tuaj

– Për njerëzit që jetojnë në zonën tuaj elektorale

– Për qytetarët në zonën e tyre elektorale

– Partisë suaj politike

Kush i emëron gjykatësit federalë?

– Kryetari i Gjykatës së Lartë

– Senati

– Presidenti

– Prokurori i Përgjithshëm

Sa gjyqtarë të Gjykatës së Lartë duhen normalisht për të vendosur një çështje?

– Katër

– Pesë

– Gjashtë

– Nëntë

Lufta Civile pati shumë ngjarje të rëndësishme, përmend një.

– Kompromisi i Misurit

– Beteja e Little Bighorn

– Marshi i Shermanit

Emërtoni një udhëheqës të lëvizjes për të drejtat e grave në shekullin e 19-të.

– Clara Barton

– Eleanor Roosevelt

– Mary Baker Eddy

– Sojourner Truth

Motoja e parë e kombit ishte “E Pluribus Unum”. Çfarë do të thotë?

– Ne njerëzit

– Vetëqeverisja

– Nga shumë, një

– Një komb, i pandashëm

Përgjigjet

1 nga 9: Presidenti gjatë Luftës së 1812

2 nga 9: Uashingtoni kalon Delaware

3 nga 9: Vendos që kompetencat që nuk i janë dhënë qeverisë federale u përkasin shteteve ose popullit.

4 nga 9: Për qytetarët në zonën tuaj elektorale

5 nga 9: Presidenti

6 nga 9: Pesë

7 nga 9: Marshimi i Sherman

8 nga 9: Sojourner Truth

9 nga 9: Nga shumë, një.

(Kosova Sot Online)