Deputeti i Vetëvendosjes: Ne i kemi ndalë thikat mbi harta

  • E.K /
  • 30 April 2021 - 09:04
 Deputeti i Vetëvendosjes: Ne i kemi ndalë thikat mbi harta

Arbër Rexhaj, deputet i Vetëvendosjes në Kuvendin e Kosovës, ka komentuar dialogun Kosovë – Serbi, duke thënë se për herë të parë Kosova është si palë në dialog, dhe se Vetëvendosja i ka ndalë “thikat mbi harta”.

“Nuk e kam hallin opozita a bëhet bashkë në kuptimin e pjesëmarrjen në dialog unë po flas për interesin kombëtar, atëherë opozita na ka kritikuar në këtë formë, mirëpo nuk ka qenë interes kombëtar që Vetëvendosja të jetë së bashku me ta, sepse në marrëveshjen në shtëpinë e bardhë që është bërë…” tha Rexhaj.

“I kemi ndalë ne fatmirësisht, i kemi ndalë ne ‘Thikat mbi Harta’, qe pse?, aty flitet që ndërtimi i hekurudhës e cila ka pasur të shkoj nga veriu i Mitrovicës, dhe ndërkohë këta e kanë dërguar ka Merdarja. Vetëvendosja ka pasur qëndrim, dhe LDK-ja në atë botë që të shkojë ka veriu se në njëfarë forme do të ishte një shtrirje e sovranitetit tonë atje, dhe me një fjalë goje u ndrru destinimi, realisht kjo ka pasë të shkojë kah Veriu i Mitrovicës, dhe pikat tjera që kanë pas të bëjnë më çështje tjera si Moritariumi njëvjeçar përfundoi Rexhaj.

(Kosova Sot Online)