Gjobiten mbi 880 qytetarë nga Policia e Kosovës për mosrespektim të masave antiCOVID

  • E.K /
  • 01 maj 2021 - 10:29
 Gjobiten mbi 880 qytetarë nga Policia e Kosovës për mosrespektim të masave antiCOVID

Qytetarët të cilët nuk i kanë respektuar masat antiCOVID për parandalimin  e përhapjes së COVID-19, po vazhdojnë të gjobiten nga Policia e Kosovës.

Për 24 orë janë shqiptuar 883 tiketa ndaj qytetarëve për mosrespektim të masave për Ligjin e Pandemisë.

Ndërkaq, Ligji për Pandeminë ka 29 nene, ndërsa rregullon çështjen e parandalimit, menaxhimit dhe kontrollit të pandemisë COVID-19.

Në nenin 24 pika 5 të këtij Ligji, të gjithë ata të cilët nuk mbajnë maskë do të dënohen me 35 euro.

(Kosova Sot Online)