A e dini se cilat vende në botë e konsumojnë më së shumti birrën?

  • E.K /
  • 07 May 2021 - 13:29
A e dini se cilat vende në botë e konsumojnë më së shumti birrën?

Kina vazhdon ende ta mbaj vendin e parë në botë për konsumimin e birrës. Nga ana tjetër Europianët ende valvisin flamurin, si konsumuesit e saj më të mëdhenj për person.

Një nga shtetet që konsumon shumë birrë është edhe Republika Çeke e cila është e njohur për prodhimin e birrës, përmendim këtu, Pilsner Urquell dhe Budvar, ka numrin më të madh të pijëtarëve për person, 143 litra ndërsa në total 1.5 bilion.

Nga ana tjetër, Gjermania e njohur për festivalin vjetor të birrës të quajtur “Oktoberfest”, rezultoi vite më parë me numrin më të madh të vizitorëve, duke konsumuar birrë më shumë se 6.3 milionë persona nga e gjitha bota. Ndërsa për kokë, ndodh që një person të pijë deri në 110 litra birrë.

Kina është vendi që konsumon më shumë birrë, në total 54 bilion litra ndërsa për person rezulton që të konsumojnë rreth 40 litra, për shkak të popullsisë së lartë, 1.35 bilion.

Në Britani konsumohet 4.3 billion litra birrë ndërsa për kokë 67 litra, transmeton albinfo.ch. Shtatë nga 10 vendet ku është vërejtur shitja më e madhe dhe më e shpejtë e birrave, përfshin në maksimum minoritetet apo vendet myslimane, si Arabia Saudite, Emiratat e Bashkuara, Indonezinë dhe Iranin, të paktën kështu ka cituar matësi, Euromonitor.

Konsumimi i birrës si pije joalkoolike ka marrë shtrirje të gjërë edhe në Iran, duke kapërcyer më tej edhe drejt Lindjes së Mesme.

Lista e 10 vendeve që kosnumojnë më shumë birrë për kokë:

Republika Çeke: 143 litra për kokë (1.5 bilion litra si shtet)

Gjermania: 110 litra (8.9bn litra)

Austria: 108 litra (920m litra)

Estonia: 104 litra (135m litra)

Polonia: 100 litra (3.8bn litra)

Irland: 93 litres (430m litres)

Rumania: 90 litra (1.8bn litra)

Lituania: 89 litra (260m litra)

Kroacia: 82 litra (346 litra)

Belgjika: 81 litra (900m litra)

(Kosova Sot Online)