Këto janë qytetet që do mbesin sot pa rrymë në Kosovë

  • E.K /
  • 18 maj 2021 - 08:17
 Këto janë qytetet që do mbesin sot pa rrymë në Kosovë

Shkaku i punimeve, disa komuna të vendit sot do të mbesin pa rrymë për disa orë.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

Prishtinë

1.

NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Matiçani 2 (kodi: 19000041005) prej orës 10:30 – 15:00

Vendet: Rr. Muharrem Fejza dhe rr. Arif Rama.

Arsyeja: Punime në Projektin Instalimi i daljes së re të tensionit të ulët TS Matiçani 2.

2.

TS 35/10kV Fushë- Kosova II  do të ndërprehet:

Dalja 10KV Miradi e Epërme (Kodi: 15018019) prej orës 10:30 deri në ora 14:30.

Vendet: Miradi e Epërme.

Arsyeja: Punime ne projektin Instalimi i TS-it të Ri në NS Miradi e Epërme.

Pejë

1.

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV (Kodi 52000002025, 026, 027, 028, 029, 030, 021, 022, 035.) nga ora 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshati Zllakuqan.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm në Zllakuqan te Kisha katolike.

2.

Nga TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

LP 10kV Klina III (kodi: 52056001) prej 10:30 deri në ora 12:30

Vendet: Lagjja Somoni, rr. Jusuf Gërvalla, Sheshi Nëna Tëreze, Sheshi Faruk Elezi, rr. Drini i Bardhë, Qendra e regjistrimit civil, rr. Abedin Rexha. rr. Elena Gjika, Motel Nora, rr.e Gjimnazit, Spitali Nëna Tëreze, Shkollat e mesme “Luigj Gurakuqi” dhe “Fehmi Agani”, Lagjja Perlina dhe Lagjja Haxhaj.

Arsyeja: Tërheqje e grupit matës kontrollues nga TS Klinë.

3.

TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi 53000005) nga ora 12:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishë, Gramaqel dhe  Maznik.

Arsyeja: Përgatitja e  energjizimit të SSh në Irzniq.

Prizren

1.

TS  35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hasi 2 (Kodi: 30034003)  prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Lubizhda, Bregdrini, Lukia, Romaj, Kuzhnini, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës së thyer në fshatin Kushnin.

19.05.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kV Orllati (Kodi: 16100005 ) nga ora 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Zabeli i  Ulët, një pjesë  e Llapushnikut, Poterki dhe  Llukovci.

Arsyeja: Demontimi i transformatorit të vjetër.

19.05.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ponosheci (Kodi: 80080006) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllës së tensionit të mesëm 12/1600, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qirezi (kodi: 74000004) prej orës  11:00 – 11:15 si dhe nga 15:45 – 16:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofcë, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë dhe Godancë.

Degzimi 10 kV  (Kodi: 74000004027, 028, 029, 030, 031, 032, 033, 034, 036, 037, 041) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Qirez Hyseni, Likoshan, Gradicë, Likoshan.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

(Kosova Sot Online)