Kosova pranohet të eksportojë mishin e shpezëve në tregun 500 milionësh të BE-së

  • E.K /
  • 29 May 2021 - 11:39
 Kosova pranohet të eksportojë mishin e shpezëve në tregun 500 milionësh të BE-së

Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Mynih të Gjermanisë ka njoftuar se me përkrahjen e eurodeputetëve gjerman dhe punës intenzive të Konsullit të Përgjithshëm Afrim Nura Kosova është pranuar në listën e vendeve që mund të eksportoj produkte në tregun 500 milionësh të BE-së.

“Në korrik 2020, pas një pune intenzive të Konsullit të Përgjithshëm të Republikës së Kosovës në Mynih, z. Afrim Nura, si dhe me përkrahjen e disa eurodeputetëve gjerman, Kosova u pranua në listën e vendeve që mund të eksportoj produkte të mishit të shpezëve në tregun 500 milionësh të Bashkësisë Evropiane. Ndërsa mënjëherë pas këtij listimi të suksesshëm, shumë ndërmarrjeve të Kosovës ju hap rruga për zhvillimin e kësaj veprimtarije”, thuhet në njoftimin e Konsullatës.

(Kosova Sot Online)