Këta binjakë të moshuar ribashkohen pas një viti të ndarë për shkak të pandemisë

  • E.K /
  • 18 qershor 2021 - 10:10
 Këta binjakë të moshuar ribashkohen pas një viti të ndarë për shkak të pandemisë

Motër e vëlla, binjakë të moshës 92 vjeç që u ndanë për herë të parë në më shumë se 70 vjet për shkak të pandemisë së koronavirusit janë ribashkuar pas më shumë se një viti.

Minnie Walsh dhe Patrick Speed ​​ nga Anglia nuk mund të takoheshin sepse jetonin në njësi të ndryshme të së njëjtës shtëpi të kujdesit për të moshuarit.

Tani ata mund të kalojnë kohë së bashku pasi të dy u vaksinuan kundër Covid-19. “Ne kemi lindur së bashku dhe jemi përsëri së bashku“, tha Speed.

Masat paraprake të koronavirusit në shtëpinë e kujdesit Saltshouse Haven nënkuptonin që zonja Walsh dhe Speed ​​nuk mund ta shihnin njëri-tjetrin.

Para pandemisë, binjakët ishin ndarë vetëm gjatë një periudhe dy-vjeçare kur Z. Speed ​​ishte në Indi gjatë Luftës së Dytë Botërore.

“Jeta është kthyer në normalitet tani pasi ne kemi qenë gjithmonë bashkë dhe kemi jetuar afër së bashku”, tha ai.

“Kemi qarë kur pamë njëri-tjetrin. Jemi plot gëzim që jemi përsëri së bashku pas një viti kaq të gjatë,” shtoi Walsh.

(Kosova Sot Online)