78 pacientë me COVID-19 po trajtohen në spitalet e Kosovës

  • E.K /
  • 23 qershor 2021 - 14:04
 78 pacientë me COVID-19 po trajtohen në spitalet e Kosovës

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në QKUK, spitalet COVID dhe ato të përgjithshme janë duke u trajtuar gjithsej 78 pacientë.

20 prej këtyre pacientëve janë pozitivë me koronavirus, 56 me oksigjeno-terapi, kurse dy prej tyre vazhdojnë të jenë në gjendje të rëndë shëndetësore.

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë 60 pacientë të shtrirë, në Klinikën Infektive 12, ndërsa në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 18 pacientë.

Njoftimi i plotë:

COVID-19: 78 pacientë po trajtohen në SHSKUK

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 78 pacientë, thotë raporti i punës për datën 23 qershor 2021.

Nga ta, 20 janë të konfirmuar pozitivë, 56 me oksigjeno-terapi , ndërkaq 2 pacientë vazhdojnë të jenë në gjendje të rëndë shëndetësore.

Në QKUK janë të shtrirë  60 pacientë:

12 të konfirmuar me COVID-19

45 me oksigjeno-terapi

1 në gjendje të rëndë

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave

Klinika Infektive, 12 pacientë, 1 në gjendje të rëndë + 13 pacientë post-covid nga Klinika e Pulmologjisë

Klinika e Pulmologjisë, 35 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 18 pacientë

1 në gjendje të rënduar

8 të konfirmuar pozitivë

11 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 1 pacient

Spitali i Gjakovës, 2 pacientë

Spitali i Pejës, 4 pacientë

Spitali i Gjilanit, 8 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 3 pacientë

(Kosova Sot Online)