'Kanë qasje në radio e TV', administratorja e Speciales jep detaje për kushtet e qëndrimit të Thaçit dhe të tjerëve në paraburgim

  • E.K /
  • 07 shtator 2021 - 12:23
'Kanë qasje në radio e TV', administratorja e Speciales jep detaje për kushtet e qëndrimit të Thaçit dhe të tjerëve në paraburgim

Administratorja e Dhomave të Specializuara, Fidelma Donlon, ka dhënë detaje për kushtet e qëndrimit të të paraburgosurve në Gjykatën Speciale.

Ajo ka thënë se personat që janë në mbajtje i kanë nga 10 ditë vizita në vit.

Ka thënë se ata kanë qasje në librari që kanë libra, revista e gazeta në gjuhën që ata zgjedhin. Ka thënë se kanë qasje në radio e TV dhe mund të marrin pjesë në shërbimet fetare.

Sipas saj, personat që po mbahen nga Specialja kanë kontakte të vazhdueshme me familjen përmes avokatëve, ndërsa ka shtuar se është siguruar kontakti efektiv mes tyre dhe avokatëve mbrojtës.

“Në përgjithësi personat që janë në mbajtje i kanë nga 10 ditë vizita në vit. Kemi punuar me ambasadën Holandeze për t’i lëshuar vizat falas për familjarët”, ka thënë ajo në konferencën për media.

Në mbajtje në Gjykatën Speciale janë Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi, Salih Mustafa, Hysni Gucati, Nasim Haradinaj e Pjetër Shala.

(Kosova Sot Online)