Bërnjaki kalon nën kontroll të Forcave Amerikane/ KFOR: Do të jemi në Bërnjak dhe Jarinje për dy javë

  • G.G /
  • 02 October 2021 - 11:21
Bërnjaki kalon nën kontroll të Forcave Amerikane/ KFOR: Do të jemi në Bërnjak dhe Jarinje për dy javë

Bërnjaki ka kaluar në kontroll të Forcave Amerikane të KFOR-it.

Kamionët që kishin bllokuar rrugën tashmë janë larguar.

Sipas një komunikate për media, KFOR-i ka thënë se do të qëndrojnë në Jarinje e Bërnjak për dy javët e ardhshme.

“Misioni i KFOR-it i drejtuar nga NATO ka filluar të ndërmarrë hapa në mbështetje të zbatimit të aranzhimit të fundit mbi de-përshkallëzimin dhe rrugën përpara në Kosovën veriore të arritur midis Beogradit dhe Prishtinës, nën kujdesin e dialogut Beograd-Prishtinë të lehtësuar nga BE. Në përgjigje të zhvillimeve në Kosovën veriore ditët e fundit, misioni i KFOR-it i drejtuar nga NATO tashmë kishte shtuar patrullimet përgjatë rrugëve kryesore të trafikut të prekura nga bllokimet e rrugëve dhe kishte vendosur njësi në pikat e kalimit kufitar Jarinjë dhe Bërnjak”.

“Nga kjo fundjavë dhe për dy javët e ardhshme, KFOR -i do të mbajë një prani të përkohshme të fuqishme dhe të shkathët në zonë, në përputhje me aranzhimin e përmendur dhe në përputhje me mandatin e tij – që rrjedh nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999, për të sigurojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë”, thuhet në komunikatën e KFOR-it.

(Kosova Sot Online)