Rasti i Salih Mustafës – sot pritet të dëgjohet dëshmitari i shtatë në Hagë

  • E.K /
  • 17 November 2021 - 10:57
Rasti i Salih Mustafës – sot pritet të dëgjohet dëshmitari i shtatë në Hagë

Në Hagë, sot pritet dëgjimi i dëshmitarit të shtatë në rastin e Salih Mustafës, i cili po akuzohet për krime lufte.

Në aktakuzën e publikuar nga Gjykata Speciale, pas arrestimit të Salih Mustafës, pretendohet se ai ka kryer krime gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Mustafa akuzohet për ndalime arbitrare, trajtime mizore, tortura dhe vrasje të paligjshme, të cilat sipas kësaj aktakuze pretendohet se janë kryer në një kamp ndalimi në fshatin Zllash të Prishtinës.

Sipas aktakuzës së konfirmuar më 12 qershor të vitit 2020, Salih Mustafa- komandant Cali po akuzohet si epror i njësitit BIA, që kishte 500-600 anëtarë, të cilët vepronin kryesisht në zona të mëdha urbane si Prishtina dhe Obiliqi dhe përreth këtyre zonave, si dhe në rajonin e Gollakut në të cilin ndodhet fshati Zllash.

Dhomat e Specializuara dhe Zyra e Prokurorit të Specializuar – që ndryshe njihen edhe si Gjykata Speciale – hetojnë krimet e pretenduara të pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të kryera kundër pakicave etnike dhe rivalëve politikë që nga janari i vitit 1998 deri në dhjetor të vitit 2000.

Këto krime të pretenduara përmenden në një raport të Këshillit të Evropës, të vitit 2011, autor i të cilit është senatori zviceran, Dick Marty.

Ndryshe, gjykimi i Mustafës ka filluar nga 15 shtatori i këtij viti.

(Kosova Sot Online)