Hidhni një sy brenda hotelit në Tunizi, ku të ftuarit e vetëm janë kafshët shtëpiake

  • E.K /
  • 07 dhjetor 2021 - 15:43
Hidhni një sy brenda hotelit në Tunizi, ku të ftuarit e vetëm janë kafshët shtëpiake

Edhe pse hotelet për kafshë nuk janë një risi në botë, Rahma Hadad ishte e para që hapi një vend në Tunizi që ofron strehim për qentë dhe macet ndërsa pronarët e tyre janë në rrugë.

Rahma tregoi se ideja për të hapur hotelin i erdhi pasi iu desh të udhëtonte dhe ta linte qenin e saj vetëm në shtëpi, duke qenë se në Tunizi nuk kishte asnjë strehë apo hotel ku mund të linte kafshën e saj.

“Pesë vite më parë pata një aksident dhe më duhej të udhëtoja dhe ta lija qenin tim në shtëpi. Kur u ktheva, pashë që ishte lënduar. Pastaj vendosa të punësoj për kafshë, të bëj diçka për njerëzit që udhëtojnë dhe kanë askund për të lënë kafshët e tyre shtëpiake”, zbuloi Hadad.

Një video e prezantuar nga Deutsche Welle shpjegon se hoteli ofron strehim për qentë dhe macet derisa pronarët e tyre janë larg, por edhe se Rahma kujdeset edhe për kafshët që nuk kanë pronarë.

"Nuk ka ligj për t'i mbrojtur ata. Ata nuk kanë ushqim të mjaftueshëm. Këto janë krijesa që kanë nevojë për ndihmë. Unë i gjej gjithmonë të gjithë duke më pritur së bashku. Ata presin që unë t'i ushqej çdo ditë," tha Hadad për rrugën. kafshët për të cilat ajo kujdeset.

Ajo theksoi se dëshiron më shumë ndërgjegjësim për të drejtat e kafshëve në vendin e saj.

"Shpresoj që një ditë të mos kemi më kafshë që jetojnë në rrugë. Nuk dua që shkeljet e të drejtave të kafshëve të mbeten pa u ndëshkuar. Shpresoj që Tunizia të prezantojë ligje për mbrojtjen e kafshëve," përfundoi ajo.

(Kosova Sot Online)