A do të ndalet ndarja e parave për udhëtimin e deputetëve? Flet Glauk Konjufca

  • E.K /
  • 07 February 2022 - 12:25
A do të ndalet ndarja e parave për udhëtimin e deputetëve? Flet Glauk Konjufca

Kompensimet e deputetëve për shpenzimet e udhëtimit mund të hiqen, por kryeparlamentari Glauk Konjufca tha se kjo nuk është kompetencë e tij. Kryetari i Kuvendit tha se do të ishte mirë që grupi i deputetëve të LVV-së ta propozonte shfuqizimin e vendimit të vitit 2011.

Konjufca tha se është mirë që deputetët të hiqnin dorë nga marrja e këtyre mjeteve dhe se kjo çështje do të trajtohet kur të mbërrijë në Kryesinë e Kuvendit. Ai tha se dy parti nuk e mbështesin ndalimin e ndarjes së mjeteve për udhëtim.

“Kjo nuk është në kompetencën e kryetarit në veçanti. Kryesia merret me këtë punë dhe dikush duhet ta inicojë. Grupi i Lëvizjes Vetëvendosje do të ishte mirë që ta bënte këtu, meqë kanë shprehur në mënyrë vullnetare heqjen dorë nga këto shpenzime që quhen të rrugës dhe që parashihen me dokumentet tona, të Kuvendit. Sapo të paraqitet në mbledhjen e kryesisë ne do ta trajtojmë dhe me optimizëm që do t’i merr edhe votat e subjekteve tjera politike, të cilat kanë thënë që nuk e përkrahnin një vendim të tillë. Së paku dy subjekte politike deri tash i kam pa, të cilat nuk e përkrahin një vendim të tillë”, tha Konjufca.

Ndërkaq deputeti i LVV-së, Adnan Rrustemi tha se e kishin në planë që në mbledhjen e sotme të kryesisë – e cila u ndërpre – ta propozonin rishikimin e vendimit të vitit 2011 për kompensimin e deputetëve.

“Ne si deputetë kemi hequr dorë, por kërkojmë që një gjë e tillë ta bëjnë edhe deputetët e tjerë”, tha Rrustemi.

(Kosova Sot Online)