Ushtaraku më i lartë amerikan uron Kosovën për pavarësinë

  • E.K /
  • 16 February 2022 - 14:36
Ushtaraku më i lartë amerikan uron Kosovën për pavarësinë

Komandanti i FSK-së, gjenerallejtënant Bashkim Jashari, në vigjilje të Ditës së Pavarësisë, ka pranuar letër-urim nga ushtaraku më i lartë amerikan apo nga kryetari i Shefave të Shtabit të Përbashkët të Forcave të Armatosura të SHBA-së, Mark Milley.

Urimi i plotë i tij:

” I nderuar Gjeneral Jashari,

Urime juve dhe pjesëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës për festën e Ditës së Pavarësisë.

Në këtë përvjetor të veçantë, lavdëroj përparimin që keni bërë gjatë tranzicionit në forcë mbrojtëse territoriale multietnike.

Ju inkurajojmë që të vazhdoni me përkushtimin tuaj për të krijuar një forcë që mbron të gjithë qytetarët e Kosovës.

Ushtria e SHBA-së vlerëson bashkëpunimin dhe miqësinë midis forcave tona të sigurisë dhe kontributet tuaja të rëndësishme për paqen dhe stabilitetin, ndërsa përparoni përgjatë planit tuaj 10-vjeçar të tranzicionit.

Urimet më të mira në këtë rast të veçantë.

Sinqerisht,

MARK A. MILLEY

Gjeneral, Ushtria Amerikane “

Ky urim dëshmon fuqishëm, besimin e madh të lidershipit të forcave amerikane në lidershipin e Gjeneral Jasharit, si dhe miqësinë dhe partneritetin e ngushtë ndërmjet forcave tona.

(Kosova Sot Online)