IKSHPK merr një vendim të rëndësishëm lidhur me testim për Covid-19

  • E.K /
  • 04 March 2022 - 14:01
IKSHPK merr një vendim të rëndësishëm lidhur me testim për Covid-19

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovës  ka njoftuar se kanë ndërprerë marrjen e mostrave për testim, për Covid-19 gjatë të dielave.

Kjo pasi sipas IKShPK-së situata epidemiologjike është përmirësuar dhe numri i rasteve pozitive me Covid-19 ka rënë.

Ndërkaq testimi për Covid-19 do të vazhdojë nga dita e hënë e deri të shtunën gjatë orarit të punës 08:00-14:00.

“Për shkak përmirësimit të theksuar të gjendjes epidemiologjike me SARS-CoV-2 në Kosovë, përkatësisht uljes së dukshme të rasteve me COVID 19 si dhe uljes të kërkesave për testim për SARS-CoV-2, IKSHPK njofton që pas një periudhe dy vjeçare të punës intenzive, ndërpen marrjen e mostrave dhe testimin për SARS-CoV-2 si dhe lëshimin e rezultateve të testimit gjatë të dielave. Qytetarët e Kosovës mund të testohen në IKSHPK për SARS-CoV-2 me RT PCR nga e hëna deri të shtunën gjatë orarit të punës 08:00 – 14:00”, thuhet në njoftim.

(Kosova Sot Online)