Ministria e Shëndetësisë ka një njoftim të rëndësishëm për gratë shtatzëna

  • E.K /
  • 30 June 2022 - 09:42
Ministria e Shëndetësisë ka një njoftim të rëndësishëm për gratë shtatzëna

Ministria e Shëndetësisë njofton se vaksinat që i përdor Kosova kundër COVID-19 janë të sigurta dhe rekomandohen për gratë para, gjatë dhe pas shtatzënisë për t’i ndihmuar ato dhe foshnjat e tyre që të jenë të shëndetshme.

Ministria njofton gratë se “antitrupat që nënat i zhvillojnë si përgjigje ndaj këtyre vaksinave jo vetëm që i mbrojnë ato, por gjithashtu kalojnë placentën dhe ndihmojnë në mbrojtjen e foshnjave të tyre nga sëmundjet e rënda në fillim të jetës”.

Andaj, vaksinimi gjatë shtatzënisë, gjithashtu, ndihmon në mbrojtjen e nënës nga sëmundja e rëndë dhe bartja e asaj sëmundje tek i porsalinduri.

https://www.facebook.com/Ministria.Shendetesise.RKS/posts/346979494272539

(Kosova Sot Online)