Si jemi me energji? Këto pyetje i ka Ramush Haradinaj për Albin Kurtin

  • E.K /
  • 21 July 2022 - 12:11
Si jemi me energji? Këto pyetje i ka Ramush Haradinaj për Albin Kurtin

Kuvendi është duke mbajtur seancë plenare, ku janë duke u zhvilluar pyetjet parlamentare. Kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj, i është drejtuar me pyetje kryeministrit Kurti lidhur me situatën energjetike në vend.

Haradinaj tha se Kosova është në krizë energjetike, mirëpo që kjo krizë nuk po vërehet në këta muaj të verës.

I pari i AAK-së nuk la pa përmendur edhe gazsjellësin amerikan. Sipas tij “nuk premtohet një e ardhme më e mirë pasi është hjek dorë edhe prej gazsjellësit amerikan

“Kosova është në krizë të rëndë energjetike, edhe pse ajo nuk vërehet në këtë muaj të verës. Situata e Kosovës është e rënduar së pari nga heqja dorë nga ndërtimi i kapaciteteve energjetike me thëngjill, poashtu nuk premtohet një e ardhme më e mirë pasi është hjek dorë edhe prej gazsjellësit amerikan… Andaj i kam drejtuar disa pyetje kryeministrit dhe janë si vijon: Cila është situata elektroenergjetike në vend, në cfarë gjendje janë kapacitetet prodhuese energjetike në vend, a keni ndonjë strategji veprimi për përballimin e një sfide të mundshme energjetike, a keni shqyrtuar mundësinë që me lidh një marrëveshje krize me Shqipërinë për shkëmbim të energjisë, a keni ndonjë plan për krijimin e rezervave të karburanteve fosile ose për liberalizimin e tregut për burime konvencionale për ngrohje. Pra janë pyetje për masat që duhet ndërmarrë që ta përballojmë krizën energjetike në dimër që po vjen”, tha Haradinaj.

(Kosova Sot Online)