Rusia dhe India bëhen bashkë për këtë arsye

  • A.P /
  • 30 November 2022 - 14:10
Rusia dhe India bëhen bashkë për këtë arsye

Moska i ka dërguar Indisë një listë me më shumë se 500 produkte për dërgesë të mundshme, duke përfshirë pjesë për makina, avionë dhe trena, thanë burime të njohura me këtë çështje, pasi sanksionet shtrëngojnë aftësinë e Rusisë për të mbajtur në punë industritë jetike, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Lista, një version i së cilës është parë nga Reuters në Nju Delhi, është provizore dhe është e paqartë se sa prej artikujve do të eksportohen përfundimisht dhe në çfarë sasie, por një burim i qeverisë indiane tha se kërkesa ishte e pazakontë në shtrirjen e saj.

India është e prirur të nxisë tregtinë në këtë mënyrë, tha burimi, ndërsa përpiqet të ngushtojë një deficit tregtar në rritje me Rusinë. Megjithatë, disa kompani kanë shprehur shqetësimin për dështimin e mundshëm të sanksioneve perëndimore.

Një burim i industrisë në Moskë, i cili nuk pranoi të emërohej për shkak të ndjeshmërisë së çështjes, tha se Ministria e Industrisë dhe Tregtisë e Rusisë u kërkoi kompanive të mëdha të furnizonin listat e lëndëve të para dhe pajisjeve që u nevojiteshin.

Burimi shtoi se do të nevojiteshin diskutime të mëtejshme për të rënë dakord për specifikimet dhe vëllimet dhe se shtrirja nuk ishte e kufizuar në Indi.

Ministria e Industrisë dhe Tregtisë e Rusisë dhe ministritë e jashtme dhe të tregtisë indiane dhe zyra e kryeministrit nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave për koment.

(Kosova Sot Online)