Shkatërrohet edhe një bandë shqiptare e kokainës, 16 anëtarë dënohen me 86 vite burg

  • 04 March 2023 - 08:55
Shkatërrohet edhe një bandë shqiptare e kokainës, 16 anëtarë dënohen me 86 vite burg

Një bandë prej 16 meshkujsh shqiptarë që kultivonin lëndë narkotike kokainë në Britani, janë burgosur për më shumë se 86 vjet.Duke vepruar jashtë adresave në qendër të qytetit Leicester, grupi operonte me tre numra telefoni celularë, që lejonin personat të blinin drogë, shkruan "Kosova Sot Online".

 Ata monitoroheshin nga një ‘operator’ i cili do të ishte pika e drejtpërdrejtë e kontaktit me blerësin. Operatori më pas kontaktonte një ‘korrier’, i cili përdorte një numër tjetër, dhe më pas takonte blerësin e dorëzonte kokainën dhe do të merrte paratë. Sipas raportimeve nga mediat e huaja, vlerësohet se grupi ka fituar 2 milion £ duke shitur drogë në këtë periudhë 16-mujore, tetor 2019 – janar 2021. Gjatë aksionit, më shumë se 74,000 £ u sekuestruan nga policia. Urdhrat për konfiskim janë bërë për plot 74,000 £.

Grupi, të cilët të gjithë nuk kanë vendbanim fiks, u paraqit më parë në gjykatë ku pranuan krimet e tyre. Dënimi ndaj tyre u dha më 1 mars, në Gjykatën e Leicester Croën Court. 

Shqiptarët e dënuar janë:

Besfort Agaj, 30 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​- kokainë, u dënua me tetë vjet.

Liridon Agaj, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizim me drogë të klasit A ​​– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me pesë vjet e gjysmë.

Elvi Bajrami, 36 vjeç, i cili u deklarua fajtor për komplot për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Erlind Bashukaj, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me katër vjet e tetë muaj vjet.

Bledar Cakraj, 26 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë dhe një akuzë për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me katër vjet.

Elidon Dega, 26 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​- kokainë, u dënua me katër vjet e muaj

Bekim Gjongecaj, 25 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e 2 muaj

Bujar Hykaj, 30 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë dhe dy akuza për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Erdilant Kucana, 28 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e dy muaj

Eraml Kucana, 21 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj

Kismet Memia, 35 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​- kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Fatjom Memia, 32 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj.

Arland Rexhat, 27 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​- kokainë, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj vjet.

Ervin Sinani, 34 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e dy muaj

Shkëlzen Sokolaj, 51 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për furnizimin e një droge të klasit A ​​– kokainë dhe kone për posedim të një dokumenti identiteti me qëllim të pahijshëm, u dënua me gjashtë vjet e tetë muaj.

Andi Sula, 36 vjeç, i cili u deklarua fajtor për një akuzë të komplotit për të furnizuar një drogë të klasit A ​​– kokainë, u dënua me katër vjet e tetë muaj.

Image

(Kosova Sot Online )