Andrija Mandiq ka akses në të dhënat konfidenciale të NATO-s, Milatoviq: Jam i bindur se ai ndan vizionin tim për Malin e Zi

  • E.K /
  • 23 November 2023 - 13:11
Andrija Mandiq ka akses në të dhënat konfidenciale të NATO-s, Milatoviq: Jam i bindur se ai ndan vizionin tim për Malin e Zi

Presidenti i Malit të Zi, Jakov Milatoviq, nuk shqetësohet për faktin se kryetari i Kuvendit, lideri i Demokracisë së Re Serbe pro-ruse Andrija Mandiq, ka akses në të dhënat konfidenciale të NATO-s. Milatoviq nuk beson se zgjedhja e Mandiqit i hapi derën politikës ruse në Mal të Zi.

Në një intervistë për Deutsche Welle-n, Milatoviq u pyet se si do t’i bindë partnerët e NATO-s se Mali i Zi është një partner i besueshëm, me një grup të tillë politik dhe nëse zgjedhja e Mandiqit në krye të parlamentit i hapi derën politikës ruse në Mal të Zi tha: “Absolutisht jo”.

“Ajo që kemi parë në Mal të Zi në tre vitet e fundit që nga ndryshimi i qeverisë në vend në vitin 2020, kur unë u bëra pjesë e qeverisë, si Ministër i Ekonomisë, ajo që kemi parë është se ka vërtet mbështetje të shtuar për NATO-n. . Sepse njerëz si unë, si kryeministri Spajiq… këta janë njerëz që promovuan fuqishëm Malin e Zi dhe anëtarësimin e tij në NATO, dhe për herë të parë kjo histori u nda nga regjimi i mëparshëm. Kështu kemi marrë një mbështetje më të madhe publike për një rol aktiv në NATO dhe gjithashtu, kur them anëtarësim të besueshëm, kam parasysh institucionet dhe sundimin e ligjit – tha Milatoviq, duke shtuar se tre vitet e fundit i janë kushtuar “pastrimit të gjyqësorit”, i cili, siç u tha, sipas vlerësimeve të partnerëve përkatës, të bllokuar politikisht.

I pyetur vazhdimisht nga gazetari për të komentuar faktin se Andrija Mandiq, si një pro-rus, do të ketë akses në të dhënat konfidenciale të NATO-s, Milatoviq tha se nuk dëshironte të ishte avokati i Mandiqit, por kujtoi se lideri i Re Demokracia Serbe nënshkroi një marrëveshje ku thuhet se partia e tij do t’i përkushtohet integrimeve evropiane dhe euroatlantike.

“Të jem i qartë, unë nuk do të jem avokat i Mandiqit, por ai ka nënshkruar Marrëveshjen, në të cilën thuhet se partia e tij i është përkushtuar të ardhmes evropiane dhe euroatlantike të Malit të Zi. Ajo që është edhe më e rëndësishme, partia e tij do të mbështesë parlamentin për të emëruar bartës të pozitave gjyqësore, që do të çojë në një luftë më të fortë kundër krimit dhe korrupsionit” – tha Milatoviq.

Ky, tha ai, është çelësi i zhvillimit institucional të Malit të Zi.

“Kjo është mënyra që Mali i Zi të jetë një anëtar më i besueshëm i NATO-s, kjo është arsyeja që qeveria aktuale është ndërtuar me mbështetjen e pakicave. Jam i bindur se kryeministri ndan plotësisht vizionin tim për rrugën evropiane dhe euroatlantike të Malit të Zi dhe jam i bindur se Kryetari i Kuvendit (Mandiq) do të jetë aty për të mbështetur vizionin tonë. Përderisa gjërat shkojnë ashtu siç janë nënshkruar në Marrëveshje, dhe derisa vendi të ecë përpara në luftën kundër krimit dhe korrupsionit dhe derisa vendi të përparojë ekonomikisht, ne nuk kemi asgjë për t’u shqetësuar”, përfundoi Milatoviq. /AntenaM

(Kosova Sot Online)