Marcelo mund të dënohet deri në tri ndeshje pas fjalëve që ia tha gjyqtarit

  • S.A /
  • 21 January 2022 - 10:31
Marcelo mund të dënohet deri në tri ndeshje pas fjalëve që ia tha gjyqtarit

Momentet e fundit të duelit të mbrëmshëm në Martinez Valero sollën një karton të kuq për Marcelon për një hyrje ku ai pengoi një rast të dukshëm shënimi. Vendimi që u protestua nga braziliani i cili si duhet do të penalizohet akoma më tepër pasi i është drejtuar arbitrit me fjalë të pahijshme sipas procesverbalit:

“Në minutën e 102-të, lojtari (12) Vieira Da Silva Junior, Marcelo, u përjashtua me karton të kuq për arsyet e mëposhtme: Rrëzimi i një kundërshtari dhe kështu parandalimi i një mundësie të dukshme për të shënuar golin. Pasi u përjashtua, ai m’u drejtua me këto fjalë. : “Ti je kaq i keq“.

Në mungesë të vendimit të Komitetit të Garave, i cili duhet të dihet këtë të premte, braziliani është i ekspozuar ndaj dy-tri ndeshjeve të pezullimit. Një takim është i sigurt nga kartoni.  Tani çështja është të dihet se si do ta konsiderojë organi disiplinor reagimin e brazilianit ndaj arbitrit andaluzian.

Nëse ai e interpreton si një përbuzje të qartë të palës ndaj figurës së arbitrazhit, atëherë ai ekspozohet ndaj të paktën dy ndeshjeve të tjera sipas nenit 117 të Kodit Disiplinor dhe që thotë si më poshtë: “Drejtimi ndaj gjyqtarëve, drejtuesve apo autoriteteve sportive në terma ose me qëndrime përbuzjeje ose shpërfilljeje për sa kohë që veprimi nuk përbën vepër më të rëndë, do të sanksionohet me pezullim nga dy deri në tre ndeshje ose për një periudhë deri në një muaj.”

Duke qenë hera e parë dhe pa rekord, është normale që të jenë minimalisht dy ndeshje që, duke i shtuar ndeshjes tjetër për përjashtimin, do të thotë tre ndeshje sanksionuese. Në këtë rast, Marcelo do të humbiste dy ndeshjet e ardhshme të ligës kundër Elche dhe Granada, si dhe ndeshjen çerekfinale të Copa del Rey.

Por ka mundësi që reagimi i madrilenëve të konsiderohet si sjellje në kundërshtim me rendin sportiv. Kjo do të na vendoste në nenin 122, i cili tekstualisht thotë se “Ata që sjellja e tyre është në kundërshtim me rendin e mirë sportiv, do të dënohen me pezullim deri në katër ndeshje ose gjobë deri në 602 euro kur klasifikohet si e vogël“.

Dhe në rast të zbatimit të këtij neni, duke qenë se nuk ka asnjë precedent, braziliani do të ndëshkohej me dënimin minimal. Kjo do të thotë se do të ishte vetëm një ndeshje që, e shtuar në përjashtim, do të nënkuptonte gjithsej dy ndeshje jashtë fushës. Në këtë rast, Marcelo nuk do të ishte në Ligë ndaj Elches dhe duelit çerekfinal. Në të dyja rastet, qofshin tre apo dy ndeshje, ato janë sanksione të lehta që fillojnë të përmbushen që në momentin e vendosjes.

(Kosova Sot Online)