Pele shkruan një letër të hapur: Humbja dhemb, por ne do e marrim yllin e gjashtë

  • S.A /
  • 18 December 2022 - 14:00
Pele shkruan një letër të hapur: Humbja dhemb, por ne do e marrim yllin e gjashtë

I shtrirë në spitalin Albert Einstein Pele ka analizuar eliminimin e Brazilit nga Botërori i Katarit, transmeton "Kosova Sot Online".

Pele, i cili është në spitalin Albert Einstein në qytetin e Sao Paulos prej 29 nëntorit, ka shkruar një mesazh të gjatë në Instagramin e tij në të cilin ai reflekton për humbjen e Brazilit nga Kroacia në Katari 2022.

Pele ka pranuar se kjo ishte një goditje e rëndë, por mesazhi i tij ishte edhe një mesazh optimizmi.

“Të mbetesh prapa nuk është e dhimbshme në jetën e dikujt, megjithatë ata gjykohen nga shumë njerëz, a e keni menduar këtë”, ka shkruar ai.

“Pavarësisht dhimbjes që ne ndiejmë për eliminimin nga Botërori, i kërkoi brazilianëve të kujtojmë së çfarë na dërgojë ne të pesë yjet në kraharorin tonë. Dashuria është ajo që na ngrit neve”.

“E di që ende e ëndërroni yllin e gjashtë, si unë kur isha fëmijë. Ngadhënjimi i jonë thjesht është shtyrë”. 

Letra e hapur e Peles

“Letër e hapur për ëndrrën time”, fillon postimi i tij i gjatë në Instagram.

“Jeta është një mundësi. Çfarë ne bëjmë më të varet nga të gjithë ne. Ne mund të jemi të drejtë, mund të jemi jo të drejtë. Në fitore ne festojmë. Në humbje ne mësojmë. Jeta gjithmonë është gjeneroze dhe ju ofron juve fillime të reja.

“Me çdo ditë që kalon ne fillojmë një udhëtim të ri. Në këtë cikël neve na ushqejnë ëndrrat që kurrë nuk vdesin, pavarësisht pengesave që hasim në rrugëtimin tonë.

“Kjo është e vërteta për të gjithë, por kur ëndrra e juaj është të jesh futbollist, mundësitë janë edhe më të rralla dhe ëndrrat gjithnjë e më të largëta.

“Pengesat nuk më të dhimbshme së sa ato të tjerëve që kemi në jetë, megjithatë ato gjykohen nga shumë njerëz, a e keni menduar?

“Pavarësisht dhimbjes që ne ndiejmë për eliminimin nga Botërori, i kam kërkuar brazilianëve që ta kujtojnë se kush na udhëhoqi neve drejt pesë yjeve të parë në kraharorin e parë. Është dashuria ajo që na ngrit neve.

“Nuk e di pse ne jemi të çmendur për futbollin. A është kjo një dashuri për lidhjen tonë të vërtetë për këtë sport, për brohoritmën e golit apo për të harruar të gjitha problemet që ne përballemi, madje edhe për 90 minuta”.

“Ndoshta është dashuria për ta luftuar varfërinë, urinë dhe drogën, të cilat futbolli i merr në këto komunitete e që na bën neve një vend kaq të gjerë. Virtytet e sportit më të bukur në botë janë shumë. Edhe më të mëdha këtu në Brazil.

“Nuk ka rëndësi çfarë është arsyeja. Çfarë ka rëndësi janë turmat e tifozëve që na bashkojnë neve, në një kohë kur bashkimi është po aq i keq. Ëndrra e ime është që kjo ndjenjë për njëri tjetrin dhe për vendin tonë nuk është vetëm kaluese.

“Ky qëllim mund të duket i pamundshëm. Por, si fëmijë unë kisha një ëndërr që dukej e pamundshme: ta fitoja Botërorin për babanë tim.

“Duke folur për ëndrrat, nuk mendoj që ëndrrat e sportistëve kanë përfunduar. Unë e di që ju ende ëndërroni për yllin e gjashtë, si unë kur isha fëmijë. Gara për të thjesht është shtyrë.

“Për shokët e mijë, sportistët dhe stafin trajnues të Selecaos, ju lë me adhurimin, solidaritetin dhe dashurinë time.

“Për të gjithë brazilianët, ju dëshiroj bashkim dhe dashuri pasi që kjo na bashkon neve deri në fund të jetës tonë. Ëndrra na takon të gjithë neve: Dashuri, dashuri dhe dashuri.

(Kosova Sot Online )